Webapplicaties steeds vaker doelwit voor hackers

Dit artikel delen:

Internetbrowsers zijn steeds vaker het doelwit van hackers. Volgens Symantec zijn de bedreigingen voor Internet Explorer, Firefox, en Safari het afgelopen half jaar sterk toegenomen.

Symantec schrijft in het Internet Security Threat Report dat zeven van de tien nieuwe bedreigingen die in januari tot juni werden ontdekt bedoeld zijn voor webapplicaties. Symantec noemt het slecht nieuws, vooral omdat het aantal totale bedreigingen toenam met 18 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

“Het grote aantal bedreigingen voor webapplicaties komt door de populariteit van deze softwarevorm en omdat het erg makkelijker is om lekken in webapplicaties te vinden dan in de traditionele applicaties”, aldus het rapport van Symantec.

In Internet Explorer van Microsoft werden 38 nieuwe lekken gevonden. Een stijging van 52 procent vergeleken met de vorige periode. Toen waren het er nog 25. In Firefox werden 47 nieuwe lekken gevonden. Een stijging van 276 procent; de vorige periode werden er in de browser slechts 17 lekken gevonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een webapplicatie en een webbrowser zijn twee heel verschillende dingen.
Een webapplicatie is een geavanceerde website waarbij je kunt verschillende acties kunt uitvoeren die verder gaan dan simpel op linkjes klikken zoals een website voor boeken van een vakantie.

Een webbrowser is een programma op web pagina's te bekijken zoals IE, Firefox, Safari, ect.

Tsja, taalkundig gezien is een webbrowser een applicatie, voor het web. Inhoudelijk heb je het dan over een webCLIENTapplicatie en een website (ook een simpele) is een webSERVERapplicatie. In de (ict-)volksmond wordt met webapplicatie echter inderdaad normaliter een webserverapplicatie en tegenwoordig vaak een geavanceerde bedoeld.
In het Symantec-rapport worden zowel browsers als webapplicaties als kwetsbaar genoemd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-26T13:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.