Ernstig lek in Firefox blijkt verzonnen

Dit artikel delen:

Het gevaarlijke lek in Firefox is geen onrepareerbaar lek en is verzonnen. Dat heeft één van de twee hackers die het lek onthulden bekend gemaakt.

Mischa Spiegelmack en Andrew Wbeelsoi claimden tijdens de Toorcon conferentie in San Diego dat Firefox zeer slecht met Javascript-code omging waardoor een hacker makkelijk een computer kon ontregelen via stack overflows. Zij lieten zelfs een videofilmpje zien waar de aanwezigen konden zien hoe gevaarlijk de browser is. De hackers zeiden dat het lek niet te repareren was, tenzij Mozilla de browser van de grond af zou herschrijven.

Na de conferentie probeerden computerbeveiligsexperts van over de hele wereld het lek te repareren. Toen Window Snyder, beveiligingsexpert van Mozilla, Spiegelmock aan de tand voelde gaf de hacker toe dat het verhaal verzonnen was en bedoeld was als grap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

dit lijkt mij een erg misplaatste 'grap'.
Mensen maken zich ongerust; er wordt tijd en geld aan gespendeerd; firefox komt onbedoeld in een kwaad daglicht te staan. En data alles omdat iemand niet weet humor is en wat serieuze zaken zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-04T12:01:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.