McAfee en Microsoft halen uit naar elkaar

Dit artikel delen:

McAfee en Microsoft zijn niet bepaald te spreken over elkaar. Nadat beveiligingsbedrijf McAfee heeft geklaagd bij de Europese Commissie en ceo George Samenuk beschuldigingen uit dat Microsoft beveiliging in gevaar brengt, schampert de Windows-leverancier dat McAfee zijn producten gewoon moet verbeteren.

Vice-president Ben Fathi van Microsoft haalt daarmee uit naar McAfee en Symantec. In een niet bepaald subtiele vergelijking zei hij dat die twee beveiligingsbedrijven van Microsoft verlangen dat het "de patiënt ziek houdt zodat zij de medicijnen kunnen toedienen". Beide leveranciers, sinds kort ook concurrent van Microsoft, stellen dat de ingebouwde beveiliging van het aanstaande Windows Vista hun producten buitensluit.

McAfee-ceo George Samenuk verklaart tegenover de pers dat Microsoft weer zijn oude streken uithaalt. "Ze weigeren met ons samen te werken", aldus de topman. Zijn bedrijf is nu ook een advertentiecampagne, onder meer in de Financial Times, begonnen waarin het Microsoft beschuldigt van monopolistisch gedrag.

Ondertussen lijken andere beveiligingsbedrijven minder bezorgd over de introductie van Vista. Sophos is juist verheugd en Trend Micro heeft al een Vista-uitvoering van zijn antivirusprogramma gereed. Om deze reden is Microsoft-topman Fathi dan ook kritisch over de motieven van Symantec en McAfee. Hij stelt dat ze bang zijn dat Vista hun omzet zal schaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat Symantec er eerst maar eens voor zorgen dat hun beveiligingssuite de prestaties van de computer niet zo' n beetje de nek omdraait. Ook irritante popups dat het systeem actief is, is volgens mij totaal overbodig. Een beveiligingsprogramma, of dit nu een firewall, antivirusprogramma of een programma is om spam tegen te gaan dient transparant zonder prestatieverlies van de computer te werken. Voor mij de reden om vooral de producten van Symantec die ik standaard bij mijn nieuwe laptop geleverd kreeg niet installeer. Het gratis AVG antivirus en de firewall ZoneAlarm van Zonelabs werken bij mij zoals het hoort. Daarom juich ik de initiatieven van Microsoft m.b.t. programma's zoals de nieuwe ingebouwde firewall in Windos Vista, en antispam Bitdefender en een mogelijke nieuw eigen antivirus programma van harte toe.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-05T13:23:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.