Meerderheid computergebruikers heeft last van Spyware

Dit artikel delen:

63 procent van de computer-gebruikers weet met zekerheid dat hij ooit spyware op zijn computer heeft gehad. Tegelijkertijd denkt de helft van de gebruikers dat er spyware op zijn computer staat, zonder dat hij het weet.

Slechts 15 procent denkt zeker te weten dat er géén spyware op zijn computer staat. Dit blijkt uit onderzoek van antivirus-leverancier NOD32 Nederland.

NOD32 legde ruim honderd standbezoekers tijdens de Infosecurity-beurs vorig week een aantal vragen voor. Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van de computergebruikers vertrouwelijke gegevens als wachtwoorden, bank- en creditcardgegevens via het internet verstuurt. Een kwart waagt zich hier niet aan.

Daarnaast blijkt dat acht op de tien ondervraagden een firewall op zijn computer heeft en zeven op de tien gebruik maakt van antispyware en een spamfilter. De meerderheid van de ondervraagden (53 procent) ervaart virussen en Trojans als grootste bedreiging op internet. Negen op de tien ondervraagden geeft aan een virusscanner op zijn computer te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-19T13:07:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.