Siemens komt met 'RFID-zegel'

Dit artikel delen:

Siemens Business Services heeft een 'rfid-zegel' ontwikkeld waardoor snelle controle van het laden en lossen van vrachtwagens, vliegtuigen of containers mogelijk wordt. Daarnaast kan op elk gewenst moment worden vastgesteld, wie de lading verzegeld heeft en waar, wanneer en door wie het zegel door een bevoegd of onbevoegd persoon is geopend.

Nu maken de meeste logistieke bedrijven gebruik van één zegel van kunststof om onbevoegd openen of diefstal tegen te gaan. Het nummer van de zegel wordt handmatig in de vrachtpapieren genoteerd. De zegel wordt bij het in- en uitrijden van de logistieke centra en voorafgaand aan het uitladen van de transportcontainers gecontroleerd. Er worden bij het noteren vaak fouten gemaakt. Ook de controles kosten veel tijd en extra personeel. Ook is het niet mogelijk om te zien wie de container heeft geopend.

De rfid-zegel bevat statusinformatie en een identificatienummer dat door de fabriek is toegekend. Op het zegel wordt tevens aangegeven wie hem waar en wanneer gesloten heeft. De data komen terecht in een centraal systeem, waarin de gegevens van alle zegels zijn opgeslagen. Vult men het zegel nog aan met een gps-localisatiebox, dan kan tevens nog worden vastgesteld, of, wanneer en wie het zegel onderweg onbevoegd heeft geopend. Siemens Business Services heeft twee patentaanvragen voor de zegel gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-26T09:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.