Managed hosting door True

Siemens komt met 'RFID-zegel'

 

Siemens Business Services heeft een 'rfid-zegel' ontwikkeld waardoor snelle controle van het laden en lossen van vrachtwagens, vliegtuigen of containers mogelijk wordt. Daarnaast kan op elk gewenst moment worden vastgesteld, wie de lading verzegeld heeft en waar, wanneer en door wie het zegel door een bevoegd of onbevoegd persoon is geopend.

Nu maken de meeste logistieke bedrijven gebruik van één zegel van kunststof om onbevoegd openen of diefstal tegen te gaan. Het nummer van de zegel wordt handmatig in de vrachtpapieren genoteerd. De zegel wordt bij het in- en uitrijden van de logistieke centra en voorafgaand aan het uitladen van de transportcontainers gecontroleerd. Er worden bij het noteren vaak fouten gemaakt. Ook de controles kosten veel tijd en extra personeel. Ook is het niet mogelijk om te zien wie de container heeft geopend.

De rfid-zegel bevat statusinformatie en een identificatienummer dat door de fabriek is toegekend. Op het zegel wordt tevens aangegeven wie hem waar en wanneer gesloten heeft. De data komen terecht in een centraal systeem, waarin de gegevens van alle zegels zijn opgeslagen. Vult men het zegel nog aan met een gps-localisatiebox, dan kan tevens nog worden vastgesteld, of, wanneer en wie het zegel onderweg onbevoegd heeft geopend. Siemens Business Services heeft twee patentaanvragen voor de zegel gedaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1746594). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×