Helpdesk krijgt steeds meer vragen over beveiliging

Dit artikel delen:

De ict-helpdesk krijgt steeds meer vragen over aan beveiliging gerelateerde problemen. Gebruikers krijgen namelijk steeds vaker te maken met virusaanvallen, phishing of identiteitsdiefstal.

Dit blijkt uit een onderzoek van netwerkleverancier Cisco onder duizend thuiswerkers en duizend it-beslissers in tien landen. De meerderheid van de it-beslissers (67 procent) wil het toenemende aantal telewerkers beter kunnen beschermen en is daarom van plan de uitgaven aan beveiliging het komende jaar te verhogen. Twee van de vijf ondervraagden willen dit budget zelfs met meer dan 10 procent verhogen in 2007.

Van de ondervraagde it-beslissers geeft 38 procent aan dat het aantal vragen met betrekking tot beveiliging groeit. De meerderheid van deze vragen gaat over virussen (70 procent), phishingaanvallen via spam (61 procent) en spyware (55 procent). Gemixte aanvallen van spam en phishing zijn de meest voorkomende kwesties. Meer dan de helft van de it-respondenten geeft aan dat de verhoging van het aantal helpdeskvragen gerelateerd is aan deze gecombineerde beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-14T10:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.