Managed hosting door True

Spam en personeel debet aan beveiligingsproblemen

Dit artikel delen:

Spam en eigen medewerkers bezorgden bedrijven het afgelopen jaar de grootste problemen. Ruim éénderde van de grote bedrijven heeft het afgelopen jaar met één of meerdere beveiligingsissues te maken gehad.

Dat blijkt uit onderzoek door Heliview in opdracht van antivirusleverancier Trend Micro, onder zijn 252 bedrijven in Nederland en tweehonderd bedrijven in België. Uit het onderzoek blijkt dat vooral in bedrijven met meer dan tweehonderd medewerkers het gebruik van beveiligingsproducten ten opzichte van 2005 sterk is toegenomen. Het bedrijfsleven in Nederland en België investeerde voornamelijk in hardware, firewalls, antispam en antispyware. Daarnaast blijkt uit een toenemende inzet van VPN's en beveiligde routers, dat het bewustzijn op het gebied van netwerkbeveiliging groeit.

Investeren in security-oplossingen is nog steeds relevant voor veel bedrijven. Halverwege 2005 plande 54 procent om een security-product te kopen. Dit jaar is 43 procent van de ondernemingen in Nederland dit van plan. In België liggen deze cijfers hoger. In beide landen heeft ruim de helft van de ondervraagden investeringsplannen in security-oplossingen voor netwerken en gateways.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.