Managed hosting door True

Spam en personeel debet aan beveiligingsproblemen

 

Spam en eigen medewerkers bezorgden bedrijven het afgelopen jaar de grootste problemen. Ruim éénderde van de grote bedrijven heeft het afgelopen jaar met één of meerdere beveiligingsissues te maken gehad.

Dat blijkt uit onderzoek door Heliview in opdracht van antivirusleverancier Trend Micro, onder zijn 252 bedrijven in Nederland en tweehonderd bedrijven in België. Uit het onderzoek blijkt dat vooral in bedrijven met meer dan tweehonderd medewerkers het gebruik van beveiligingsproducten ten opzichte van 2005 sterk is toegenomen. Het bedrijfsleven in Nederland en België investeerde voornamelijk in hardware, firewalls, antispam en antispyware. Daarnaast blijkt uit een toenemende inzet van VPN's en beveiligde routers, dat het bewustzijn op het gebied van netwerkbeveiliging groeit.

Investeren in security-oplossingen is nog steeds relevant voor veel bedrijven. Halverwege 2005 plande 54 procent om een security-product te kopen. Dit jaar is 43 procent van de ondernemingen in Nederland dit van plan. In België liggen deze cijfers hoger. In beide landen heeft ruim de helft van de ondervraagden investeringsplannen in security-oplossingen voor netwerken en gateways.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1775889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×