Managed hosting door True

Bughunt-week voor Oracle alsnog afgelast

 

De eerder aangekondigde bughunt-week voor Oracle-software gaat toch niet door. De externe beveiligingsonderzoeker Cesar Cerrudo van Argeniss Information Security had de 'Week of Oracle Database Bugs' (WoODB), die de databaseleverancier wakker moet schudden, gepland voor de eerste week van december.

Cerrudo had aangekondigd gedurende een week elke dag een geheel nieuw beveiligingsgat (zero day flaw) te onthullen. Deze actie volgt op twee eerdere bughunt-maanden. Eerste was de 'Month of Browser Bugs' voor webbrowsers Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera en Konqueror. Dit werd uitgevoerd door HD Moore van het omstreden beveiligingsproject Metasploit Framework. Tweede was de 'Month of Kernel Bugs' door hacker LMH. 

De reden voor het niet doorgaan van de Oracle-foutenweek is niet onthuld. Cynici stellen dat er sprake is van - al dan niet juridische - druk vanuit de database-leverancier. Oracle had al fel gereageerd op de aankondiging van dit initiatief. Het beschuldigde de onderzoeker van onverantwoord gedrag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1784606). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×