Tieners aangetrokken tot cultstatus cybercriminaliteit

Dit artikel delen:

Tieners van veertien jaar en ouder worden aangetrokken door cybercriminaliteit. Volgens maker van antivirussoftware McAfee wordt een nieuwe generatie cybercriminelen door de internationale internetmaffia klaargestoomd voor het serieuze werk.

Dat concludeert McAfee op basis van informatie afkomstig van gespecialiseerde online-misdaadbestrijdingsteams uit Europa en de Amerikaanse FBI. In het onderzoek wordt uiteengezet hoe scholieren en topstudenten aan gerenommeerde universiteiten door criminele organisatie worden benaderd om vervolgens een complete opleiding te krijgen voor hightech illegale activiteiten op grote schaal.

Volgens McAfee worden technisch getalenteerde tieners aangetrokken door de sterrenstatus van succesvolle hackers en het 'snelle' zonder de risico's van traditionele vormen van criminele activiteit. "Er is onmiskenbaar sprake van een 'cultstatus' als het gaat om cybercriminaliteit. Binnen hacking communities hebben bekende hackers de status van popsterren", schrijft het rapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is dat ik al 37 ben en een brave burger. Maar als ik 14 was en zo slim als ik nu ben? Dan wist ik het wel en ging ik in computers. En ergens voelt hacken niet fout. Ergens voelt hacken gewoon slim. En waar een tiener vroeger nog gewoon tegen het establishment aanschopte door relletjes te schoppen, kan een tiener er vandaag van profiteren, met een opgestoken vinger tegen hen die niet slim genoeg zijn om hem te pakken!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-11T11:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.