Spamvloed nam in november sterk toe

Dit artikel delen:

De hoeveelheid verstuurde spam is de afgelopen maand met een forse 35 procent toegenomen. Daarbij zijn twee pieken gemeten met een gemiddelde van 85 miljard spamberichten per dag. Dit meldt e-mailbeveiligingsbedrijf IronPort Systems.

Spammers hebben in november weer nieuwe methoden gebruikt die traditionele spamfilters weten te omzeilen. Productmanager David Mayer van IronPort bevestigt dat spam al voor november flink in de lift zat. "In oktober 2005 werden er gemiddeld 31 miljard spamberichten per dag verstuurd. In oktober 2006 waren dat er al 63 miljard."

"Maar in november zagen we twee pieken, van 13 tot 22 november en van 26 tot 28 november, waarbij gemiddeld 85 miljard spamberichten per dag werden verstuurd. De toename van oktober naar november is hoger dan die voor elke maand die wij ooit hebben gemeten."

IronPort schaart zich achter de conclusies van andere beveiligingsbedrijven voor de oorzaak van deze sterke spamstijging. Betere botnets versturen meer spamberichten, veelal met plaatjes in plaats van tekst. Daarbij valt er meer geld te verdienen wat de 'innovatie' door spammers alleen maar aanjaagt. IronPort merkt ook op dat er meer malware-technieken worden gebruikt voor het verzenden van spam, zoals het versturen van een kleine lading nieuwe varianten om de effectiviteit van filters te testen alvorens een massale zending te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-22T13:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.