Managed hosting door True

Weinig inzicht in kosten mobility

Dit artikel delen:

Bijna de helft van de cio's heeft geen overzicht van de kosten die beveiliging van mobility binnen het bedrijf met zich meebrengt. Dat blijkt uit onderzoek van Orange Business Services.

Ook hebben beslissers vaak weinig benul van de kosten die zijn gemoeid met de aanschaf van mobiele apparaten en toegang op afstand. "Zonder bedrijfsbeleid hebben cio's weinig inzicht in de kosten van mobility", zegt Jeroen van Brussel, directeur van de Orange-divisie. "Het komt zelfs voor dat mobiele medewerkers hun eigen apparaten gebruiken en zelf netwerkverbindingen aanleggen en de kosten hiervan declareren als hun reiskosten. Op die manier zijn ze niet terug te vinden in de it-uitgaven."

Voor it-beslissers zijn kosten een reden om te twijfelen aan invoering van mobility binnen de organisatie. Twijfels over de ‘return on investment' houdt 37 procent van de ondervraagden af mobility, bijna eenderde zegt bedenkingen te hebben bij de beveiliging. Een kleine 30 procent is niet overtuigd van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van mobiele systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-11T07:31:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.