Managed hosting door True

Hoeveelheid spam naar recordhoogte

Dit artikel delen:

Het aantal spamberichten bereikte vorige week opnieuw een recordniveau. Het oude record werd met maar liefst 20 procent verpletterd. Dat meldt e-mailspecialist Email Systems.

Spammers veranderden in de zomer van vorig jaar van tactiek. In plaats van het sturen van een enkele mail aan een groot aantal ontvangers, zijn ze overgeschakeld op het sturen van unieke spammails naar individuele mailadressen. Daarbij wordt ieder mailtje subtiel veranderd om de spamfilters te omzeilen. Deze trend zorgde voor een verdrievoudiging van het aantal ongewenste e-mails in de afgelopen vier maanden.

Jeroen Vroemen, directeur van Email Systems: "We verwachten dat het record niet lang standhoudt. De piek van vorige week bewijst dat spammers nog steeds in staat zijn om massale aanvallen te lanceren. We verwachten dat de groei van spam dit jaar doorzet. E-mailgebrikers moeten waakzaam blijven en zich hiertegen wapenen."

Ook blijkt dat virusschrijvers en spammers de handen ineen hebben geslagen. Zo laten de virusprogrammeurs de spammers gebruikmaken van geïnfecteerde machines om hun e-mails te versturen. Hierdoor wordt het wel eenvoudig om met één druk op de knop een wereldwijd botnet (netwerk waarop software-robots, ofwel bots, anoniem draaien) van miljoenen zombie-machines (een computer die is overgenomen door kwaadwillenden) te mobiliseren voor het versturen van de spamberichten.

Vooral zakelijke e-mailgebruikers hebben de laatste maanden meer last van de toenemende hoeveelheid spam. Bedrijven blijken niet in staat de grote stroom het hoofd te bieden. Neil Hammerton, ceo bij Email Systems: "Als dit zo doorgaat, zullen veel gebruikers een nog sterkere vertraging ervaren in hun e-mail. Om de problemen het hoofd te bieden, nemen de investeringen in professionele maatregelen toe. De vraag naar protectie-, beheers- en archiveringsdiensten stijgt enorm."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja inderdaad - de laatste maanden hebben wij binnen het bedrijf ook veel meer last van spam. Er lijkt geen eind aan te komen. Onze systemen lopen vol, medewerkers irriteren zich en dus kost het ons alleen maar geld.

Het strakker instellen van de spam-filters is lastig omdat zo meer legitieme email wordt geblokkeerd.

Instaleer Outlook Versie 2002 van MS en het is over. Nooit geen spam meer. Alle Spam word gelijk uit de PC's gefiltert.

Door het lezen van dit soort berichten raak ik steeds meer en meer overtuigd van ASPAV. Deze jongens filteren voor ons alle e-mail en monitoren 24 uur per dag hun systemen en gebruiken de meest geavanceerde up-to-date anti-spam technieken. Sindsdien totaal geen last meer en bovendien zorg minder.

Armand Blok
Het Voedingscentrum Den Haag

Even voor de statistieken:

Processed mail: 353.361 stuks
Total SPAM: 307.816 stuks
Percentage SPAM: 87%

Dit is een klein overzichtje van de SPAM die wij maandelijks verwerken voor ons bedrijf met plusminus 300 mailboxen. Zonde van je server capaciteit!

Ik zie groei mogelijkheden voor bedrijven die hosted SPAM en virus filtering doen voor het MKB welke niet beschikken over een serverpark.

Het valt mij op dat juist de kleinere bedrijven met een paar honderd man personeel zo slecht op de hoogte zijn van de anti-spam oplossingen. Diverse appliances hebben hun nut ruimschoots bewezen.
Ik heb sterk de indruk bij kleinere omgevingen dat men spam ervaart als 'het regent' en daar heb je het maar mee te doen. Er zijn behoorlijk wat goede oplossingen beschikbaar.

Wij gebruiken www.emailcleanport.nl om onze spam en virussen al op het internet te verwijderen. Gewoon de MX-records aanpassen en het werkt binnen 24 uur. Dus geen software en/of geen hardware installeren...
Waarom laten bedrijven hun mailboxen en internetverbindingen nog vol lopen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.