Managed hosting door True

Nederland middenmoter met veilige sites

Dit artikel delen:

Surf gerust naar sites met .nl als top-level domeinnaam. 99 procent van de Nederlandse webdomeinen zijn volgens McAfee veilig en geen bron van spyware of spam.

De ontwikkelaar van beveiligingssoftware heeft onderzoek gedaan naar de meest risicovolle websites. Groen voor veilige sites, rood voor uiterst onveilige sites en oranje voor sites er tussenin. Uit het onderzoek blijkt dat het .nl-domein niet tot de slechtse groep behoort. Slechts 1 procent van de Nederlandse sites wordt door McAfee als onveilig gekwalificeerd. Helaas worden deze onveilige sites maandelijks wel door 2,7 miljoen mensen bezocht.

Het grootste risico loop je bij bezoek van een .tk-domein (bounty-eiland Tokelau). Daar is 10 procent van de sites besmet met adware, spyware, virussen of pop-ups. Vergeet ook de commerciële pagina's met een .com extensie niet. Van hen is iets meer dan één op de twintig rood of oranje. Andere tip van McAfee: laat nooit je e-mailadres achter op een webpagina met de extentie .info. Driekwart van die pagina's wordt namelijk ingezet om je te spammen.

De kans op beveiligingsproblemen is het minst als je surft naar websites die staan geregistreerd in Scandinavië of Ierland. Ook de verschillende .gov domeinen zijn volgens McAfee groen. Die sites worden alleen door Amerikaanse overheidinstellingen gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-14T10:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.