Tweede Service Pack voor Windows 2003 opgedoken

Dit artikel delen:

Microsoft heeft zonder fanfare het tweede Service Pack (SP2) voor Windows 2003 uitgebracht. Het pakket lapmiddelen komt uit in varianten voor de 32-bit en de 64-bit uitvoering van het besturingssysteem en betreft zowel de eerste als de tweede (R2) versie ervan.

De installatie van SP2 kan gevolgen hebben voor reeds geïnstalleerde hotfixes; die kunnen hierdoor weer teruggedraaid worden. Microsoft biedt een scan-tool voor die hotfixes, wat zowel voor als na de installatie van SP2 ingezet kan worden. Eventuele gevonden hotfixes die door SP2 in wezen ongedaan gemaakt worden, dienen dan vervangen te worden door bijgewerkte versies.

Ook gebruikers van het op Windows 2003 gebaseerde combinatiepakket Small Business Server (SBS) van Microsoft moeten uitkijken. Opwaardering van een SBS-evaluatieversie of het reguliere Windows 2003 naar de volledige SBS-versie kan problemen opleveren na het installeren van SP2. Dus eerst opwaarderen en dan patchen, is de boodschap.

SP2 bevat naast een groot aantal reparaties (bug fixes) ook nieuwe mogelijkheden en functionaliteit voor Microsofts serverbesturingssysteem. Dit omvat nieuwe netwerktechnologie (het Scalable Networking Pack) waarmee datadoorvoer efficiënter en dus sneller verloopt. Daarnaast is er beter beheer voor beveiliging via IPSec, ondersteuning voor versie 3.0 van Microsofts beheeromgeving Management Console, en prestatieverbeteringen voor virtualisatie en de SQL Server-database. Tot slot is ook ondersteuning voor WiFi-encryptie WPA2 toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-14T13:24:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.