Opleidingenmarkt voor informatiebeveiligers

Dit artikel delen:

Het Platform van Informatiebeveiligers (PI) en het Genootschap van Informatiebeveiligers (GVIB) organiseren samen voor de derde keer de opleidingenmarkt. Deze markt is voor informatiebeveiligers, maar ook voor ict'ers die belangstelling hebben voor informatiebeveiliging en zich daarop verder willen oriënteren.

De Erasmus Universiteit sponsort de bijeenkomst. Verder zijn ook het NGI, NOREA en ISACA bij de markt betrokken. Voor informatiebeveiligers biedt de markt de laatste stand van zaken op het gebied van informatiebeveiligingsopleidingen. Opleiders hebben tijdens deze dag de mogelijkheid om te laten zien welke opleidingen ze in huis hebben. "Deze opleiders worden voornamelijk geselecteerd op reputatie. Het zijn opleiders die zich specifiek richten op de professionalisering van mensen in de praktijk. We willen de opleiders in een competitiesituatie brengen, zodat ze ook elkaars programma's kunnen zien", zegt Fred van Noord, projectleider van de opleidingenmarkt.

Het PI en GVIB zijn van mening dat de opleidingenmarkt bijdraagt aan de professionalisering van het vakgebied. De organisaties verwachten zo'n 250 bezoekers. "Wij hopentijdens deze dag zelf ook meer informatie te krijgen over de wensen van de professionals", zegt Van Noord.
Verder zullen er tijdens de dag ook interactieve sessies plaatsvinden. In deze sessies geven de opleiders aan waarom hun opleidingen goed aansluiten op de praktijk. "Wij zijn bezig met de professionalisering van het vakgebied en hebben daartoe vijf functies in de informatiebeveiliging gedefinieerd. In deze sessies kunnen opleiders laten zien hoe hun opleiding op deze functies aansluit", zegt Van Noord. Verder zullen ook twee plenaire lezingen worden gegeven over het thema ‘De mens staat centraal in de informatiebeveiliging'.
Meer informatie over deze gratis markt vind je op www.ib-markt.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-10T10:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.