Sophos integreert beveiligingssoftware

Dit artikel delen:

Vanaf vandaag biedt Sophos een geïntegreerde oplossing voor het beveiligen en controleren van digitale werkomgevingen. Het bedrijf loopt daarmee voorop in de trend van beveiligingsconsolidatie.

Eén overzichtelijke interface voor de beveiliging tegen virussen, spyware en adware en voor het beheer over VoIP, messaging, peer-2-peer en games. Met de introductie van het nieuwe product Endpoint Security and Control 7.0 is Sophos een van de eerste leveranciers die een geïntegreerd product commercieel aanbiedt op de markt. Andere leveranciers van beveiligingssoftware, zoals Symantec en McAfee, werken nog met publieke bètaversies.

Richard Jacobs, cto van Sophos: "Bedrijfsnetwerken worden op steeds meer manieren blootgesteld aan gevaren van buitenaf. Zo groeit door de toenemende mobiliteit het aantal mobiele apparaten enorm. Bovendien werken steeds meer mensen op flexibele tijden en plekken en zijn er steeds meer gastgebruikers op een bedrijfsnetwerk te vinden. Als we deze drie trends bekijken, is het volgens ons onlogisch om verschillende beveiligingsrisico's met afzonderlijke oplossingen te lijf te gaan." Dus pleit Sophos voor een integrale aanpak van bijvoorbeeld spam, virus, gebruikerscontrole en netwerktoegangscontrole (NAC). Historisch zijn de oplossingen altijd separaat ontwikkeld en pas nu bijeengebracht in Sophos' nieuwste product Endpoint Security and Control 7.0.

John Shaw is als group product manager nauw betrokken bij de ontwikkeling van het product. Hij beweert dat de geboden beveiliging sneller en beter is dan die van zijn concurrenten. "Wij hebben laboratoria in Sydney, Oxford, Boston en Vancouver en kunnen dus 24 uur per dag werken aan oplossingen. Gemiddeld bieden we drie uur na een nieuwe risicomelding al een update aan onze klanten. Bij andere grote leveranciers duurt dit al gauw een uur of tien."

Vorige week maakten Symantec en McAfee beide een publieke bètaversie van hun geïntegreerde beveiligingsproduct beschikbaar. Zowel Symantecs Endpoint Protection 11.0 als McAfees ePolicy Orchestrator 4.0 worden waarschijnlijk tegen het eind van 2007 commercieel op de markt gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-21T11:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.