Managed hosting door True

Symantec opent nieuw security-centrum

Dit artikel delen:

Symantec heeft een nieuw Security Operation Center (SOC) geopend in het Engelse Reading. Computable kreeg een exclusieve rondleiding in het zenuwcentrum van de strijd tegen virussen, wormen en trojans.

Symantec's nieuwe security-centrum vervangt het oude SOC in Twyford dat bekend stond als 'De Bunker'. Dat ondergrondse pand moest tijdens de koude oorlog bescherming bieden tegen een eventuele nucleaire aanval en werd later ingericht als security center. De fysieke beveiliging en uitstraling van het gebouw scoorden hoog, maar er waren ook nadelen. Het personeel werkte zonder daglicht en uitbreidingsmogelijkheden waren beperkt. Art Wong, senior vice president Symantec: "We hebben gekozen voor groei; het nieuwe SOC heeft twee keer zoveel capaciteit en omdat we nu met het EMEA-hoofkantoor een pand delen, kunnen we makkelijker samenwerken met onze inginieurs en consultants."
Symantec heeft wereldwijd vier SOC's die constant met elkaar in verbinding staan. In geval van nood (bijvoorbeeld brand, stroomuitval of inbraak) worden taken overgenomen. Er is verbinding met 40.000 sensors (netwerken, servers, computers) wereldwijd. De dienstverlening van Symantec varieert van het beheer van firewalls tot het beheer van de complete beveiligingsinfrastructuur. Symantec wil niet zeggen hoeveel de verhuizing heeft gekost.

Symantec Security Operations Center

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-26T13:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.