Managed hosting door True

SAP bekent schuld illegale downloads

Dit artikel delen:

SAP geeft toe dat dochterbedrijf TomorrowNow illegaal documenten van Oracle heeft gedownload. SAP-topman Henning Kagermann betuigt spijt tijdens de rechtzaak over illegale bedrijfsspionage die is aangespannen door Oracle.

Henning Kagermann: "Zelfs een enkel illegaal document is vanuit mijn perspectief onacceptabel. Het spijt ons dat het is gebeurd." De Duitse softwarefabrikant voegt toe dat SAP geen toegang had tot de gegevens, die bleven binnen de muren van het dochterbedrijf.

Bedrijfsspionage
Oracle klaagde in maart SAP aan voor diefstal van intellectueel eigendom (illegale bedijfsspionage). Bij Oracle bleek een aanzienlijke hoeveelheid klantgegevens te zijn gedownload, vooral gegevens van klanten met bijna verlopen accounts. Volgens Oracle probeert TomorrowNow op deze illegale manier twijfelende klanten over te nemen.

Waarheid
Aanvankelijk zei SAP zich ‘agressief' te verdedigen tegen de ‘ongegronde aanklacht.' Nu is er toch gekozen om met de waarheid boven tafel te komen.

Hoe de zaak afloopt is nog niet bekend. Kagermann houdt alle opties open, zelfs een schikking. De volgende zitting is op 9 september 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.