Managed hosting door True

Jackpot voor verklikker illegale software

Dit artikel delen:

De Business Software Alliance (BSA) verhoogt de beloning voor mensen die aangifte doen van illegale bedrijfssoftware van 200.000 naar 1 miljoen dollar.

De BSA behartigt de belangen van grote softwareleveranciers als Adobe, Apple, Microsoft en Symantec. De organisatie die zich wereldwijd inzet tegen het gebruik van illegale software startte in 2005 in de VS met beloningen voor zogenaamde ‘klokkenluiders', mensen die aangifte doen van illegale software. Sinds de invoering van het beloningssysteem heeft de BSA piraterij-zaken met honderden bedrijven kunnen schikken,  (gezamenlijk bedrag 22 miljoen dollar).

Door een tijdelijke verhoging van de beloning (looptijd tot oktober 2007) hoopt de BSA nog meer piraterijzaken op te sporen. De verhoogde beloningen zijn onderdeel van een grote media-camapagne (radio en televisie) in de V.S. Critici stellen dat het beloningssysteem gepikeerde ex-werknemers aanspoort om zich te wreken op hun oude bedrijf.

Aan de beloning zijn nogal wat voorwaarden verbonden. Zo is de hoogte van de persoonlijke beloning afhankelijk van het schikkingsbedrag dat is afgesproken tussen het overtredende bedrijf en de BSA.  Wie kans wil maken op 1 miljoen dollar moet met gedetailleerde informatie komen over een enorme fraude,  het schikkingsbedrag moet namelijk 15 miljoen dollar of meer bedragen. Bij een schikkingsbedrag tussen de 15.000 en 100.000 dollar moet de verklikker genoegen nemen met 5000 dollar.    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Raar bericht, het gaat dus om het MAXIMAAL uit te keren bedrag en geldt dit voor Nederland/europa of alleen in de USA.
Krijg je nu 5 mil bij een schikkingsbedrag 15 mil (33%) of 100.000 (5%)?
Of is dat afhankelijk hoe de wind waait?

Maximale beloning verhoogd, inderdaad onzin!
Ik heb zelf enige tijd geleden een lead verstrekt via de portal verneukjebaas.com en daarmee een flink bedrag ontvangen, het schijnt dat ze een hoop geld bij mijn oude baas hebben kunnen ophalen omdat hij illegale software had. Ik weet niet wie erachter deze portal zitten maar ik vermoed dat dit de grote software vendors zijn.
Dus als je je arbeidsconflict wilt gebruiken om nog iets moois te halen uit een verbroken relatie, dan adviseer ik je deze portal te gebruiken!

verneukjebaas.com staat volgens whois geregistreerd in Portugal. Is dit soms een obscure site, gerelateerd aan de BSA?

Er zijn wel meer sites die anoniem willen blijven. Maar als je zelf ook anoniem kan blijven, dan kan het volgens mij geen kwaad om op verneuk je baas wat gegevens in te vullen. Als ze echt doen wat ze beloven, dan zie je het vuurwerk enige tijd later vanzelf op je werk verschijnen. Ik heb net de gegevens van mijn vorige werkgever op de site achtergelaten. Ik hou jullie op de hoogte!

Dat probleem heb je niet met FOSS, een idee voor bazen die zich niet willen laten verneuken?!

Jan kan natuurlijk ook gewoon je software kopen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.