Managed hosting door True

GvIB en PI gaan samen in een nieuw platform

Dit artikel delen:

Nederlandse informatiebeveiligers zijn vanaf vandaag verenigt in het Platform voor Informatiebeveiligers (PvIB). Het Genootschap van Informatiebeveiliging (GvIB) en het Platform Informatiebeveiliging (PI) zijn daarin samen gegaan. De nieuwe organisatie moet hét kenniscentrum worden op het gebied van informatiebeveiliging.

Het Genootschap van Informatiebeveiligers (GvIB) en het Platform Informatiebeveiliging (PI) gaan samen in het Platform voor Informatiebeveiliging (PvIB). De organisaties hopen door samen te gaan beter de activiteiten voor leden en aangesloten organisaties te kunnen organiseren. Ook willen de organisaties effectiever kunnen optreden als het belangrijkste kenniscentrum in de informatiebeveiliging.

Het GvIB telt nu meer dan duizend leden die werkzaam zijn in de informatiebeveiliging of die belangstelling voor het onderwerp hebben. Van de PI zijn vijftig organisaties lid. In 2005 startten de organisaties met het organiseren van gezamelijke activiteiten.

Eén organisatie
Jos Koppes, voorzitter van het nieuwe Platform voor Informatiebeveiliging: "Het belang van informatiebeveiliging in het bedrijfsleven is de laatste jaren fors toegenomen en dat vraagt om één enkele organisatie. Bovendien blijkt het in de markt niet altijd goed uit te leggen waarom er twee verenigingen bestaan die los van elkaar opereren."

PvIB wil het voornaamste kenniscentrum worden in Nederland op het gebied van informatiebeveiliging. "We willen snel uitgroeien tot dé community op het gebied van de informatiebeveiliging", zegt Koppes.

Door de samenvoeging denkt het Platform beter gebruik te kunnen maken van de groep actieve vrijwilligers. Ook zal het Platform jaarlijks de Joop Bautz Information Security Award blijven uitreiken aan een ‘young professional'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.