Managed hosting door True

Mogelijk Trojan-epidemie via e-card

 

PC Tools waarschuwt voor een Storm Trojan-epidemie. De nieuwe malware variant legt antivirusprogramma's plat en nestelt zich via openstaande poorten op de computer. De virussen worden vooral via e-cards verstuurd.

PC Tools, leverancier van beveiligingssoftware, waarschuwt voor een Storm Trojan-epidemie. Het virus verspreidt zich via vooral via e-cards. Volgens PC Tools zijn er op dit moment wereldwijd miljoenen computers geïnfecteerd. PC Tools benadrukt dat de aanvallen  zorgvuldig in elkaar steken. Naast verspreiding van spam via het adressenboek worden rootkits geïnstalleerd. Zo wordt besturing op afstand mogelijk.

PC Tools adviseert gebruikers een geautomatiseerde virusscanner te installeren, om de zero-minutes bedreigingen tegen te gaan.

De Trojan-epidemie heeft een grote reikwijdte, elke dertig seconden een aanval is geen uitzondering. De schrijvers van de Malware-aanval komen waarschijnlijk uit Rusland en Oekraïne. Op de website van de leverancier van beveiligingssoftware staat een gedetailleerde technische analyse van de laatste Storm Trojan variant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2083191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Sinds 31/5 werkt mijn muis niet meer, maar zonder dat ik wat doe scrollt alles continue over mijn scherm, zowel e-mail als internet. Ik kan het niet stopzetten. Als ik de muis loskoppel is het over en kan ik de mousepad op mijn laptop gebruiken. Zodra ik de muis weer aansluit begint het weer. Weet iemand welk virus dit is? Je wordt er helemaal gek van.

groet Willemien

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×