Managed hosting door True

Trojans treffen Monsterboard en ABN AMRO

Dit artikel delen:

Zowel Monsterboard als ABN-Amro zijn de afgelopen week getroffen door een Trojan virus. Bij de vacaturesite kwamen 1,6 miljoen persoonlijke bestanden op straat te liggen. Bij de bank is een handvol klanten de dupe geworden van frauduleuze overboekingen.

Een Trojaans paard heeft de logins van honderdduizenden mensen gestolen die een account hebben op de vacaturesite Monster.com, (in Nederland Monsterdoard.nl). Beveiligers van Symantec vonden meer dan 1,6 miljoen bestanden met persoonlijke gegevens. Volgens de beveiligers zou het vooral om Amerikaanse accounts gaan. De Trojan is versleuteld in een geloofwaardige e-mail waarin ontvangers wordt gevraagd een speciale zoekfunctie te downloaden.

Ook ABN AMRO werd getroffen door een Trojan. Een woordvoerder spreekt van een handvol klanten waarbij via frauduleuze overboekingen geld is gestolen. Het gaat om een zogeheten 'man in the browser virus' dat via bepaalde sites wordt verspreid. De Trojan zou alleen werken bij een verouderde versie van Windows (voor XP). Volgens Tweakers.net gaat het om een nieuw soort virus dat speciaal voor ABN AMRO is geschreven.

ABN AMRO wil niet bekend maken welk bedrag door de criminelen is buitgemaakt. Volgens een woordvoerder zijn de slachtoffers schadeloos gesteld. Van de zaak is aangifte gedaan bij de politie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wij hebben windows XP op onze laptop en bij ons is er ook een grote som geld weg.
De ABN zou de mensen schadeloos stellen, alleen de brief geven ze niet, waardoor wij nu wel ons huis uit moeten omdat er al vanaf mei geld weg is van onze zakelijke rekening.
Wij zijn daar overigens zelf achter gekomen en zijn meteen naar de ABN gegaan, waarna zij onze afschriften bij de ABN veranderd hebben.
Wij hebben via onze advocaat eindelijk de brief in handen, alleen is het te laat om in ons huis te blijven.
Wij hopen dat iedereen die rekeningen via het internet verwerkt alles goed nakijkt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.