Google censureert Street View-plaatjes

Dit artikel delen:

Google blijkt al binnen tien dagen na de officiële lancering eind mei van Street View haar privacybeleid stilletjes te hebben aangepast. Niet alleen personen die rechtstreeks betrokken zijn, maar iedereen kan nu vragen Street Viewafbeeldingen waarop personen of nummerplaten te zien zijn te verwijderen.

Met Street View kan virtueel door de straten van enkele Amerikaanse steden gewandeld worden aan de hand van gedetailleerde foto's. In Amerika leidde de lancering van Street View eind mei tot verhitte discussies, omdat op sommige beelden mensen of nummerplaten herkenbaar zijn. Zo ontdekte een Amerikaanse dat met Street View tot op het raam van haar appartement kan worden ingezoomd. Iedereen die dat wilde kon haar kat zien zitten op een kattenmeubel voor het raam.

Google verwijdert tegenwoordig afbeeldingen met privacygevoelige informatie zodra iemand het zoekmachinebedrijf daarop wijst. Marissa Meyer, vice president zoekproducten en gebruikerservaring, verklapte deze beleidswijziging gisteren tijdens een voordracht op een zoekmachineconferentie in San Jose. "We hebben ons beleid zodanig aangepast dat wanneer een gezicht of nummerplaat zichtbaar is, we deze panorama's verwijderen, de gezichten en nummerplaten vervagen en ze dan terugplaatsen." Later corrigeerde Meyer zichzelf en sprak van het verwijderen van afbeeldingen, in plaats van het vervagen van onderdelen daarvan. De beleidswijziging blijkt al tien dagen na de officiële lancering van Street View te zijn gemaakt.

Gisteren lanceerde Google overigens ook Sky, een update van Google Earth. Met Google Sky kunnen gebruikers inzoomen op zo'n 100 miljoen sterren en 200 miljoen zonnestelsels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-23T11:02:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.