Managed hosting door True

Chinese leger hackte Pentagon

Dit artikel delen:

Volgens de Financial Times zit het Chinese volksbevrijdingsleger achter de succesvolle cyberaanval die in juni een week lang een computernetwerk van het Pentagon platlegde.

Naar alle waarschijnlijkheid is het Chinese volksbevrijdingsleger verantwoordelijk voor een cyberaanval op het Pentagon in juni. Dat schrijft de Financial Times. Een betrokkene, die liever anoniem wil blijven, zegt dat de kans "behoorlijk groot, zo niet honderd procent" is dat het Chinese volksbevrijdingsleger achter de aanval zit. Een hoge functionaris wilde alleen zeggen dat de exacte herkomst van de aanval is vastgesteld, maar niet om welke organisatie het ging.

Het leger van de Volksrepubliek China doorzoekt regelmatig militaire netwerken van de VS, net zoals wordt aangenomen dat de VS dat doet bij Chinese netwerken. De aanval in juni bezorgt de Verenigde Staten echter behoorlijk de zenuwen, omdat het volksbevrijdingsleger volgens een ex-functionaris hiermee "gedemonstreerd heeft dat het in staat is om aanvallen uit te voeren die ons systeem platleggen ... en in staat is om in een conflictsituatie dit opnieuw op een grote schaal te doen".

Het Pentagon werd in juni gedwongen om hun netwerk gedurende meer dan een week stil te leggen. Het Ministerie van Defensie is nog steeds aan het onderzoeken hoeveel gegevens gedownload zijn tijdens de aanval. Volgens een anonieme bron gaat het niet om belangrijke data.

Het is de tweede keer in korte tijd dat China van inbreken op computernetwerken wordt beschuldigd. Vorige week meldde de Duitse krant Der Spiegel dat de computers van het Duitse ministerie van Wetenschap en Onderzoek, Buitenlandse zaken en de computer van de Bondskanselier eerder dit jaar werden besmet door Trojaanse paarden die volgens veiligheidsexperts waren losgelaten door het Chinese leger, aldus Duitse veiligheidsexperts.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja berichtgeving om een nieuwe boeman te maken?Net als die CNN aandacht voor speelgoed dat niet helemaal kosjer was?
Lijkt wel een soort angstgegner offensief, zoals er de laatste maanden in de media over China wordt gepubliceert.

Geinig, eerst wordt o.a. cisco bekritiseerd om hun samenwerking met de Chineze overheid, zodat de vrijheid van meningsuiting gereguleerd kan worden door de overheid. Dat druist tegen de open cultuur van internet in en heel veel landen zien dit als onderdeel van de rechten van de mens. Diezelfde club maakt het wel mede mogelijk defensiecomputers in Duitsland en Amerika (als het waar is) aan te vallen. China wordt steeds machtiger in de wereld politiek en economie. Laten we daar ernstig rekening meehouden.

Het lijkt er op dat de VS allerlei FUD de wereld in helpt om China in een slecht dachtlicht te plaatsen. Geen wonder omdat ze bang zijn voor dat land, omdat het de nieuwe wereldmacht aan het worden is, of misschien het al is.

Een anonieme bron.. tuurlijk. Ik kan ook wel een telefoontje plegen naar de FT met een doek op de hoorn waar ik allerlei onzin aan de grote klok hang.

Fictie of werkelijkheid. Zo zullen we er nooit achterkomen.
The pen is mighter than the sword??
Als je ze niet de baas kunt, maak dan de hele wereld maar alvast BANG voor ze..

@Bob, Lex
Precies.. het volgende nivo van angstzaaien is begonnen.
Eerst zichtbare boeven, nu onzichtbare cyber boeven

Wordt het toch tijd om mijn internet abonnement op te zeggen om mijn computergegevens safe te houden?

"Tommorow never dies" (c) James Bond

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.