Managed hosting door True

IT-beveiliging krijgt steeds hogere prioriteit

Dit artikel delen:

Beveiliging wordt door de Europese it-manager gezien als belangrijkste prioriteit.

Europese it-managers maken zich nog altijd de meeste zorgen over de beveiliging van hun systemen. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft it-beveiliging top-prioriteit, een stijging van 15 procent vergeleken met vijf jaar geleden.

Europese it-managers zien informatiebeveiliging als hun belangrijkste prioriteit. Dat blijkt uit onderzoek van Intel. Meer dan de helft van de duizend ondervraagde leidinggevenden ziet security als hun top-prioriteit, een stijging van 15 procent vergeleken met cijfers van vijf jaar geleden.

Externe dreigingen

Er blijkt een verandering van perceptie aan de gang te zijn in waar it-managers zich het meeste zorgen om maken. Vorig jaar gaf tweederde van de ondervraagde Europese it-managers aan interne bedreigingen, zoals het gedrag van gebruikers, te zien als grootste probleem voor de veiligheid van hun systemen. Dit jaar is dit gedaald naar 24 procent. Een derde van de respondenten ziet externe aanvallen als het grootste risico. Falende besturingssystemen en applicatie-patches worden door 23 procent van de managers benoemd als risicofactoren.

Ook geven de leidinggevenden aan dat informatiebeveiliging hen voor een budgettair probleem stelt. De stappen om systemen naar tevredenheid te beveiligen vragen om meer geld. Een derde van de ondervraagden ziet de importantie van beveiliging niet gesteund door de achterliggende business. Het onderzoek geeft enig inzicht in de daadwerkelijke kosten van beveiliging, aangezien becijferd is dat hoogopgeleide it-medewerkers zo'n 30 procent van hun tijd aan security-gerelateerde zaken besteden. Voor grote bedrijven geldt dat hun it-medewerkers zelfs zo'n 50 procent van hun tijd daaraan kwijt zijn.

Verschillen

Er zijn grote verschillen tussen de diverse Europese landen. Toch blijkt dat it-managers met dezelfde zaken te maken krijgen als het gaat om beveiliging. Oost-Europa laat het meest complexe plaatje zien, met resultaten en kwesties die van land tot land grote verschillen kennen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op de URL http://picasaweb.google.com/freemovequantumexchange is wat achtergrond informatie te vinden voor een geplande commerciele release van een bewijsbaar veilig Informatie uitwisselingssysteem.

De huidige generatie ict-systemen zijn niet bewijsbaar veilig. Dit geplande systeem, waarvan op dit moment een Proof-of-Concept operationeel is, is dit wel. Dit komt omdat de eigenschappen van de functies van dit systeem Informatie-Theoretisch bewezen zijn en deze eigenschappen in een operationeel systeem real-time a-priori en a-postory gechecked worden. Daardoor kan bewijsbare veiligheid gegarandeerd worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.