Managed hosting door True

Medewerkers grootste beveiligingsprobleem

Dit artikel delen:

Niet langer vormen softwarevirussen de grootste bedreiging voor het netwerk van bedrijven. Tegenwoordig zijn het de medewerkers waar systeembeheerders de meeste problemen mee hebben en die de meeste schade berokkenen.

Personeel blijkt verantwoordelijk voor de grootste beveilingsproblemen op het netwerk van bedrijven. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Computer Security Institute. Steeds meer medewerkers zetten porno op een bedrijfs-pc, gebruiken er illegale software op en misbruiken hun e-mail. 59 procent van de ondervraagde bedrijven werd het afgelopen jaar geconfronteerd met dit soort misbruik. Volgens het instituut berokkent dit het netwerk behoorlijke schade, al zal een succesvolle phisingmail meer kosten met zich meebrengen.

Financiële fraude en virussen zijn verantwoordelijk voor de meeste financiële schade. 12 procent van de respondenten kreeg het afgelopen jaar te maken met financiële fraude en 52 procent zegt in die periode te zijn getroffen door een of meerdere virussen. In 2001 was dat nog 90 procent.

Het onderzoek laat een significante afname van het aantal beveiligingsproblemen zien sinds 2002. Er is die tijd veel geïnvesteerd in beveiliging en dat lijkt dus effectief te zijn. In 2006 bedroeg de gemiddelde schade 168.000 dollar, veel lager dan de jaren er voor. De onderzoekers becijferden dat de kosten dit jaar echter weer fors zullen toenemen tot 350.454 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-19T10:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.