Managed hosting door True

Unisys ontkent missen inbraak bij Amerikaans ministrie

Dit artikel delen:

Dienstverlener Unisys ligt bij de FBI onder vuur omdat het niet voldaan heeft aan contractuele verplichtingen die het heeft met het Amerikaanse department of Homeland Security. Unisys ontkent de beschuldigingen.

Unisys ontkent de geruchten dat het een computerinbraak in het computersysteem van het Amerikaanse departement voor binnenlandse veiligheid heeft gemist. Deze zaak wordt door de FBI onderzocht. Uniys zegt dat het over documenten beschikt die de onschuld van het bedrijf kunnen aantonen.

Unisys moest, als onderdeel van een contract met het departement of Homeland Security, een network intrusion detection systeem installeren en ook moest het de netwerken van het departement monitoren. Volgens een onderzoeksteam heeft Unisys deze taak niet naar behoren uitgevoerd. Daardoor werden inbraken vanuit Chinese website, de eerste maanden van 2006, niet aan DHS gemeld.

Dat kwam, aldus het onderzoeksteam, dat Unisys maar drie van de zeven apparaten, die waren aangekocht om het netwerk te monitoren, had geïnstalleerd. Daarnaast was de installatie van deze drie apparaten pas in juni 2006 voltooid. Het kwaad was toen al geschied.

Unisys won in 2002 een contract ter waarde van 1 miljard dollar. Het bedrijf werd verantwoordelijk voor de bouw, de beveiliging en het beheer van de it-infrastructuur van het hoofdgebouw van het departement van Homeland Security. In 2006 werd het contract voor drie jaar verlengd. Unisys kreeg hiervoor 750 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-25T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.