Managed hosting door True

Beveiligingsrisico's komen vaker van binnenuit

Dit artikel delen:

Volgens analisten van verschillende onderzoeksbureaus maken criminelen steeds vaker gebruik van software die werknemers in staat stelt online samen te werken.

Vanuit een beveiligingsperspectief is het "verontrustend, dat  het persoonlijke en professionele leven van mensen gedurende de afgelopen tien jaar steeds meer in elkaar is overgelopen". Dat tekende onlinemagazine Techworld op uit de mond van Christian Christiansen, vice president voor beveiligingsproducten en -diensten bij onderzoeksbureau IDC tijdens een bijeenkomst van beveiligingsexperts in Amerika.

Daarbij komt volgens Christiansen, dat werknemers beveiligingsregels vaak niet volgen - en dat geldt volgens hem ook voor de personen die die regels opstellen. Hierdoor komen beveiligingsproblemen steeds vaker van binnenuit. Software voor online samenwerking en web 2.0-software spelen hierbij een grote rol. Christiansen: "In plaats dat de kwaadaardige code wordt verspreid als een mailaanhangsel, zien we meer en meer dat de code wordt ingebed in Web 2.0 links."

Een recente studie door onderzoeksbureau Forrester onder 153 it-professionals bracht ook al aan het licht dat it-professionals zich te weinig bewust zijn van bedreigingen die het gevolg zijn van web 2.0-technologie.

Een ander groeiend probleem volgens Christiansen is dat niet alle apparaten die een verbinden met het netwerk maken goed genoeg in de gaten worden gehouden. Christiansen: "Risicoreductie vraagt om policybeleid en gelaagde bescherming, niet alleen bij de toegang tot het internet, maar ook aan het eindpunt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-04T10:12:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.