Managed hosting door True

'Reply to all' oorzaak vastloper Homeland Security

 

Ontvangers van de dagelijkse nieuwsbrief van het Amerikaanse Department of Homeland Security konden deze week per ongeluk een reply sturen naar alle geadresseerden. Deze knullige fout legde afgelopen week de interne mailserver plat.

22 miljoen interne e-mailberichten hebben er afgelopen week voor gezorgd dat de mailserver van het Amerikaanse Department of Homeland Security uit de lucht ging. De mailtjes waren het gevolg van een onoplettendheid bij de opmaak van een interne nieuwsbrief. Een van de duizenden ontvangers van de Open Source Intelligence Report, kon er zomaar op reageren met een 'Reply to all'.

In de uren erna antwoordden tientallen lezers op hun beurt naar alle nieuwsbriefontvangers met verzoeken om te unsubscriben of om te stoppen met replyen. Een enkeling stuurde zelfs vacatures rond en de weersvooruitzichten. Zelfs het ministerie van Defensie en de top van Homeland Security smeekten om er mee op te houden.

De e-mailwaterval resulteerde volgens een ooggetuige in een DDoS (Distributed Denial of Service) die enige tijd duurde. Lang nadat het rondmailen zelf was gestopt, draaide de mailserver nog op volle toeren om allerlei ‘Attachment blocking notifications' te versturen in antwoord op e-mails met MIME-geformatteerde content.

Op internet verschijnen reacties van mensen die zich verwonderen over de manier waarop medewerkers van Amerika's belangrijkste veiligheidsorganisatie met hun interne mailsysteem omgaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2159739). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×