Managed hosting door True

Eigen werknemer is grootste gevaar voor het netwerk

 

Organisaties denken dat de eigen werknemers het grootste gevaar vormen voor het ict-netwerk van het bedrijf. Maar zij hebben ook onvoldoende zicht of toestellen van mobiele gebruikers wel genoeg beveiligd zijn.

De eigen werknemers zijn de grootste dreiging voor het netwerk. Dat vindt 44 procent van de ondernemingen, blijkt uit onderzoek van antivirusleverancier Sophos. Sophos vroeg 208 ondernemening wat zij het grootste gevaar van hun netwerk zien.

De gewone werknemers staan op plek één, maar worden op de voet gevolgd door het gedecentraliseerd en mobiel personeel. Van de ondervraagden vindt 31 procent dit de grootste dreiging. Op plek drie wordt door 14 procent van de ondervraagden de onderaannemers en de medewerkers die werken aan uitbestede opdrachten genoemd. Gastgebruikers wordt door 11 procent van de respondenten genoemd.

Ondernemingen hebben, volgens Sophos, onvoldoende zich op het feit of toestellen van de mobiele gebruikers wel voldoende uitgerust zijn met de juiste patches of vereiste software. Daarom kost het de bedrijven veel moeite om het mobiele personeel aan dezelfde veiligheidsmaatregelen te laten voldoen dan de desktopgebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2166698). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit is een perfecte cirkelredenering die we al jaren volhouden: de vakpers roept dat de eigen werknemers de grootste bedreiging zijn en een week later vraagt de vakpers wat bedrijven als de grootste bedreiging zien. Laat me eens raden: de eigen medewerkers. Weer een artikel.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×