Managed hosting door True

Vijf ICT-bedrijven in beveiligingsinitiatief

Dit artikel delen:

Vijf grote ict-bedrijven lanceren het initiatief SAFECode. Deze organisatie moet best practices van de vijf bedrijven op het gebied van beveiliging combineren, zodat software en hardware betrouwbaarder wordt.

Bedrijven hebben elk hun eigen best practices als het gaat om de beveiliging van de it-infrastructuur. Het zou beter zijn deze best practices te combineren met die van andere bedrijven, zodat software en hardware in het algemeen veiliger en beter wordt. Daartoe lanceren vijf grote ict-bedrijven het initiatief SAFECode. De initatiefnemers zijn Symantec, Microsoft, SAP, Juniper Networks en EMC. Dat maakten de vijf bedrijven bekend tijdens de RSA Conference in Londen.

SAFECode noemt zich het eerste initiatief dat aangestuurd wordt door de industrie. Er zijn andere initatieven, erkennen de leden, maar die worden niet door de industrie aangestuurd. Het hoopt binnenkort met een aantal methoden te komen voor betere beveiliging van software, hardware en diensten.

Samenwerken

SAFECode hoopt met universiteiten samen te werken zodat er vanuit het begin van het bouwen aan een softwareapplicatie rekening kan worden gehouden met de beveiliging. Vanuit overheden is er volgens SAFECode enthousiast gereageerd op het initatief. Sommige journalisten in de zaal denken echter dat SAFECode wordt gelanceerd, omdat de overheden, en dan vooral de Amerikaanse overheid, druk uitoefenen op de deelnemende bedrijven voor het leveren van goede, betrouwbare software.

De initiatiefnemers hopen dat andere bedrijven zich aansluiten bij SAFECode. Ze zeggen in gesprek te zijn met onder meer Oracle en IBM. Bedrijven betalen een lidmaatschap van 50.000 Amerikaanse dollar. Dus hoe meer leden zich aansluiten hoe groter het bedrag is dat SAFECode kan besteden.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-24T07:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.