Kwart meer bezoekers bij 'Infosec'

Dit artikel delen:
InfoSecurity

INFOSECURITY - De Infosecurity-beurs die deze week in Utrecht werd georganiseerd, trok dit jaar bijna een kwart meer mensen dan in 2006. Tijdens de twee dagen liepen er meer dan 8.700 bezoekers rond. De gehele markt was vertegenwoordigd en er was een interessant inhoudelijk programma, aldus de woordvoerder.

De gecombineerde beurzen van de Infosecurity, Storage Expo, Linux World en Tooling Event 2007 heeft 23 procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Er liepen in totaal 8.734 bezoekers rond, waarvan de meeste op de eerste beursdag (31 oktober). De beurs vond plaats in de Utrechtse Jaarbeurs.

Marloes van den Berg, project manager van VNU Exhibitions Europe die de beurs organiseerde, blikt terug op een succesvolle beurs. "De gehele markt was vertegenwoordigd en alle belangrijke partijen stonden er." Ook inhoudelijk is Van den Berg tevreden: "Bezoekers toonden veel interesse in de onderwerpen die op de beurs aan de orde kwamen. Er was een goed inhoudelijk programma. Niet alleen de beursvloer, maar ook de seminars zijn erg goed bezocht."

TINE

Er is de laatste tijd veel te doen om ict-beurzen. In het voorjaar werd de TINE-beurs in de RAI geschrapt, voornamelijk vanwege het tegenvallende aantal exposanten. Ook de CeBIT in Hannover stond onder druk maar wist uiteindelijk nog een bezoekersaanwas van 10 procent te melden. Deskundigen zien dat beurzen steeds vaker merk- of productgebonden worden om op die manier veel nichebezoekers te trekken.

In 2006 bezochten ruim 6.400 bezoekers de Infosec. Toen werden de Infosecurity, Storage Expo en Linux World nog gecombineerd met Mac World, en vond het Tooling Event op een andere dag en locatie plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De laatste dag liepen er busladingen studenten met gratis entree rond.
Als de hoeveelheid pennen die gratis meegenomen worden, een maatstaf is voor het bezoeken en succes van de stands, zal het aantal bezoekers van de Infosec niet alleen gestegen zijn, maar ook het aantal bezoekers van de individuele stands.

Waar ik me aan gestoord heb, is de veelvuldige vraag: wilt u een ipod winnen, wilt u meedoen aan een kwis etc?
Als professional wil ik professioneel behandeld worden, en niet als een bezoeker van een of andere speelgoedbeurs.

Stilstaan voor een stand, staat blijkbaar gelijk aan een 'overval' uitlokken door het standpersoneel. Gewoon zelf even lezen wat er staat, wat de business is van de standhouder kan al niet meer.
Jammer, ik hou niet van opdringerige standhouders.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-02T15:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.