Managed hosting door True

Gartner: 'Zet netwerken en applicaties open'

 

Netwerken en applicaties van bedrijven moeten worden opengezet, zodat bedrijven makkelijker kunnen samenwerken met klanten, partners en leveranciers.

Bedrijven moeten hun netwerken en applicaties open zetten en meer voordeel halen uit web 2.0. Volgens onderzoeksbureau Gartner kunnen bedrijven hun bedrijfsvoering zo nog beter automatiseren.

Gartner voorspelt dat in 2009 60 procent van de bedrijven werkt met web 2.0, waardoor leveranciers, partners en klantpersoneel gebruik maken van één systeem. Dit is een andere manier van zakendoen dan de traditionele en gesloten bedrijfsvoering die nu nog gebruikt wordt.

E-mail wordt nu het meest gebruikt om samen te werken met het anderen. Maar e-mail wordt zoveel gebruikt, dat het daarom soms het tegengestelde effect heeft, omdat gebruikers de belangrijke berichten niet kunnen onderscheiden van de berichten die minder belangrijk zijn, zegt Gartner. Nikos Drakos, onderzoeker bij Gartner, denkt dat andere applicaties, zoals wiki's, discussiefora en blogs, het voordeel hebben dat ze op een gebruiksvriendelijke en flexibele manier mogelijk maken kennis te delen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2210116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dat lijkt een ander argument voor hetzelfde als wat de OpenGroup stelt. Dan bedoel ik specifiek het Jericho forum

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×