Managed hosting door True

Ict'er steeds bezorgder over beveiliging

 

Ict-professionals maken zich drukker over de beveiliging van de ict-infrastructuur dan voorgaande jaren. Dat komt waarschijnlijk doordat ze bewuster met beveiliging bezig zijn. Web 2.0. is een belangrijk beveiligingsissue.

It-beslissers maken zich, meer dan voorgaande jaren, zorgen over de veiligheid van de ict-infrastructuur, ondanks dat ze meer beveiligingsmaatsregelen genomen hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van netwerkleverancier Cisco.

40 procent van de ict-beslissers zegt zich het komende jaar voornamelijk te concentreren op web 2.0. en alle nieuwe dingen die daarbij komen kijken, zoals sociale netwerken, het delen van bestanden en remote acess. Ook bots en spyware hebben nog steeds de aandacht van de respondenten. Volgens Cisco is dat niet vreemd als je kijkt naar de problemen het afgelopen jaar op dit vlak bij overheden .

Meer dan 60 procent van de respondenten verwacht dat het internet protocol versie 6 (IPv6) de beveiliging van de ict-infrastructuur zal verbeteren. Toch heeft pas eenderde een IPv6 beveiligingsarchitectuur ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2212404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dat Cisco hier onderzoek naar doet is heel goed verklaarbaar. Op de URL http://www.vulnerabilityassessment.co.uk/cge.htm is de Cisco Global Exploiter te vinden, waarmee de Cisco Netwerk Apparatuur te kraken is. Dus ik denk dat Cisco de uitkomsten van hun eigen onderzoek eens goed zou moeten bestuderen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×