President Oracle: compleetheid, openheid en integratie

Dit artikel delen:

Charles Phillips, president van Oracle, benadrukte tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco de waarden compleetheid, openheid en integratie. "Wij hebben nu de mogelijkheden en hopelijk ook de visie om te zeggen: wij integreren alles voor u. We doen dat echter anders dan vroeger. We willen open zijn en samenwerken met derden."

Charles Phillips, president van Oracle: "We hebben in korte tijd 41 acquisities gedaan. Misschien duizelt het u inmiddels. Ik zal uitleggen waarom we al die acquisities doen: omdat één van de grootste problemen in de industrie is, dat veel bedrijven producten maken die slechts één probleem oplossen. Het resultaat is een zeer gefragmenteerde omgeving. Wij hebben nu de mogelijkheden en hopelijk ook de visie om te zeggen: wij integreren alles voor u. Maar we doen dat anders dan vroeger. We willen open zijn en samenwerken met derden." Phillips noemde daarbij expliciet SAP: "Dat geldt ook voor een bepaald bedrijf in Duitsland." Hij verwees hiermee naar het Oracle Application Integration Architecture voor SAP. Een initiatief, dat gericht is op klanten die zowel gebruik maken van SAP- als Oracleproducten waaronder Siebel, Hyperion en Peoplesoft.

Chuck Rozwat, Executive Vice President productontwikkeling, stipte een aantal van de belangrijkste nieuwe producten aan. Het meest recent daarvan is VM Manager, software voor servervirtualisatie op basis van Xen.

Een groot deel van de nieuwe functionaliteiten die tijdens de Oracle Open World in San Franciso worden gepresenteerd, is verworven via acquisities. Twee voorbeelden daarvan zijn Database Vault en Agile PLM.

Database Vault beschermt databases tegen interne bedreigingen. Rozwat: "Bij de meeste systemen kan de database-administrator alles zien, op basis van zijn gebruikersprofiel. Met Database Vault is exact te bepalen welke gegevens verschillende gebruikers wel en niet kunnen inzien, inclusief de database administrator. Die kan dus nog steeds zijn werk doen, maar niet over de schreef gaan."

Agile PLM is een management tool voor de gehele levenscyclus van producten. Rozwat: "Agile verbindt niet alleen alle tussenstappen en alle teams, maar ook de onderliggende ERP, CRM en supply chain systemen."

Phillips deed zijn uitspraken tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-13T09:48:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.