Managed hosting door True

McAfee: 'Vista wordt malware-slachtoffer in 2008'

Dit artikel delen:

Cybercriminelen gaan zich in het komende jaar steeds meer richten op Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows Vista. Dat voorspelt beveiliger McAfee in een rapport over de beveiligingsrisico's voor 2008.

McAfee stelt een top-tien samen van de belangrijkste beveiligingsrisico's op  internet in 2008. Nu het marktaandeel van Windows Vista sterk toeneemt wordt het besturingssysteem een steeds aantrekkelijker doelwit voor schrijvers van kwaadaardige code, zo staat te lezen in het rapport. 

McAfee verwacht ook dat cybercriminelen zich meer gaan richten op webapplicaties en online-diensten. Sociale netwerken, zoals MySpace en Facebook, worden volgens de onderzoekers meer en meer gebruikt om persoonlijke informatie over computergebruikers te verzamelen. Met die informatie worden geloofwaardigere en persoonlijk gerichte phishing-e-mails gemaakt.

Phishing


Volgens de onderzoekers zal phishing zich meer en meer richten op minder bekende websites omdat  grote sites, zoals die van banken en andere online betaaldiensten, steeds beter beveiligd zijn. McAfee waarschuwt dat internetgebruikers vaak dezelfde inloggegevens gebruiken voor verschillende websites, zo wordt het kraken van accountinformatie voor onbekende websites ook aantrekkelijk.

De onderzoekers waarschuwen ook voor botnets, aanvallen op instant messaging- en VoIP-software en het gebruik van virtualisatiesoftware. McAfee voorspelt een afname van 'adware' omdat overheden steeds strenger optreden tegen de verspreiders van de ongewenste advertentiesoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.