Massale Nederlandstalige spamgolf gaande

Dit artikel delen:

Kaspersky Lab waarschuwt voor een grote spamgolf die momenteel over Nederland heen komt. Het gaat om twee verschillende e-mails die deze week ongeveer gelijktijdig zijn verstuurd en die allebei Nederlandstalig zijn.

Er gaat op dit moment een grootschalige spamgolf over Nederland, waarschuwt Kaspersky Lab. Volgens de leverancier van beveiligingssoftware gaat de eerste e-mail over een vrouw genaamd Polina die op zoek is naar een vaste vriend. De tweede e-mail gaat over radioactieve besmetting in Amsterdam, die een paar weken geleden ook al de ronde deed. Beide e-mails bevatten een link naar een geocities.com pagina, waar de e-mailplaatjes zouden staan.

Bij het bezoek van de pagina wordt de gebruiker gevraagd om een plug-in te installeren om de foto's te kunnen bekijken. Deze plug-in is echter spyware, een programma dat op de achtergrond computers scant op persoonsgegevens zoals wachtwoorden en creditcardnummers.

"Het gaat om (bijna) exact dezelfde spam-mails als die twee weken geleden werden verstuurd, maar er is nu sprake van een veel grootschaligere aanpak," aldus Roel Schouwenberg van Kaspersky Lab. "Deze hernieuwde aanval past in het patroon van de afgelopen twee weken, waarbij er uitzonderlijk veel kwaadaardige e-mails in het Nederlands werden verstuurd. Mensen zullen dus ook beter op moeten letten bij Nederlandstalige berichten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-27T09:24:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.