Managed hosting door True

Beveiligers Webroot en Email Systems fuseren

 

De Amerikaanse aanbieder van beveiligingssoftware Webroot, onder meer bekend van Spy Sweeper, fuseert met het Britse Email Systems, die zijn producten als webdienst aanbiedt. Een consolidatieslag lijkt zichtbaar.

Er lijkt er een consolidatieslag gaande tussen Britse en Amerikaanse securityfabrikanten. Onlangs fuseerden Websense en SurfControl. Nu bericht het Britse CRN dat ook Webroot Software in de VS en het Britse Email Systems in het huwelijksbootje zijn gestapt. Volgens marktkenners zijn de vooruitzichten voor deze partijen goed. Het is onbekend of de twee bedrijven ieder hun eigen naam houden.

Ten eerste voorspelt marktkenner IDC dat de wereldwijde hosted messaging security services-markt zal toenemen van een luttele 300 miljoen dollar in 2006 naar 1,4 miljard dollar tegen 2011. Ook lijkt de security-sector de SaaS-trend in de zakelijke applicatiemarkt te volgen. Het kunnen bieden van internetsecurity via een SaaS-model vindt volgens marktkenners een rijke afzetmarkt onder enterprise-klanten.

Geen baanverlies

Anders dan de Websense/SurfControl-fusie, waarmee enorme personeelsverliezen gepaard gingen, benadrukt Webroot dat het al zijn huidige medewerkers behoudt. Samengevoegd met Email Systems gaat de nieuwe eenheid zelfs druk aan het werven om de snelle groei van beide bedrijven te kunnen ondersteunen, aldus CRN.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2237191). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×