Managed hosting door True

'Ruim 8 procent verliest zijn PDA'

Dit artikel delen:

Een op de twaalf pda-gebruikers is wel eens zijn slimme toestel kwijtgeraakt door verlies of diefstal. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse beveiligings- en encryptiebedrijf SafeBoot.

Het blijft opletten voor gebruikers van pda-toestellen. Van iedere twaalf bezitters van zo'n apparaat, is één zijn pda wel eens kwijtgeraakt door diefstal of verlies. Dat becijferde databeveiliger SafeBoot aan de hand van een rondvraag onder gebruikers.

59 procent van de respondenten maakt zich zorgen of de data op de personal digital assistant wel veilig is tegen misbruik. Dat zijn er evenveel als een jaar geleden, toen eenzelfde onderzoek werd gehouden. Toch merken de onderzoekers op dat slechts een kwart van hen het apparaat beveiligt met encryptie. 57 procent gebruikt een Windows-wachtwoord om de toegang tot gegevens te beveiligen.

Vertrouwelijk

Op pda's staan vaak veel vertrouwelijke gegevens. Bijna negen van de tien bezitters van zo'n apparaat gebruikt het als agenda, 81 procent slaat er contactgegevens op en 68 procent ontvangt en verstuurt er e-mails mee. Bovendien gebruikt iets minder dan een derde van de respondenten Office-applicaties op zijn pda.

Volgens Harold van der Heide, general manager bij SafeBoot Benelux, tonen de uitkomsten dat gebruikers in hoge mate beveilingsbewust zijn. "Met de explosieve groei van het internet is de noodzaak van beveiliging gigantisch toegenomen. Echter, tot op de dag van vandaag zijn de meeste gebruikers zich er niet van bewust hoe groot het gevaar van identiteitsdiefstal feitelijk is en dat criminelen zich wereldwijd actief inspannen om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie.

De Nederlandse databeveiliger SafeBoot is recent voor 350 miljoen dollar overgenomen door het Amerikaanse McAfee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.