Managed hosting door True

ICT'er kent geavanceerde securitytoepassing niet

Dit artikel delen:

Ict'ers zijn goed bekend met een firewall, antispamsoftware en antivirustoepassingen. Meer geavanceerde beveiligingstoepassingen worden nog niet zo veel gebruikt.

Een firewall, anti-virustoepassing en antispamsoftware zijn goed bekend bij ict-professionals. Maar een intrusion detection system wordt nog niet wijd gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van security- en storagedistribiteur Magirus onder 200 ict'ers. Van de ondervraagden gebruikt 48 procent een intrusion detection system. Een firewall, antivirustoepassing en antispamsoftware wordt door respectievelijk 99, 98 en 90 procent van de ondervraagden gebruikt.

De meningen over een geïntegreerde beveiligingstoepassing is verdeeld. De helft kiest voor een verzameling van toepassingen, terwijl de andere helft liever een ‘alles-in-één' suite gebruikt. Remco Ligtvoet, marketing manager Benelux bij Magirus: "Het lijkt erop dat veel mensen zich laten leiden door gemak. Ze installeren de oplossingen waarover veel geschreven en gesproken wordt. Dit gebeurt dan vaak in een vorm van een suite, waarin de meest besproken oplossingen voorkomen. De huidige bedreigingen vragen echter meestal om een uitgebreidere beveiliging dan de standaard toepassingen."

Gespecialiseerde leverancier

Bij de aanschaf van een beveilingsoplossing kiest 80 procent voor een gespecialiseerde leverancier. 4 procent bestelt alles bij een algemene leverancier via internet. Volgens Ligtvoet is het logisch dat er vaak voor een gespecialiseerde leverancier gekozen wordt. "Aan de ene kant zijn sommige geavanceerde producten alleen bij de specialist te krijgen. Anderzijds speelt onbekendheid met de mogelijkheden een rol: men is vaak nauwelijks op de hoogte en wil zowel goede begeleiding krijgen in het aankoopproces als bij de implementatie van de oplossing."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.