Managed hosting door True

Britse belastingdienst verliest opnieuw gegevens

Dit artikel delen:

Voor de zevende keer liggen, door toedoen van een afdeling van de Britse belastingdienst, vertrouwelijke gegevens op straat. Een koerier verloor een datatape met namen, adressen, geboortedata, sofinummers en pensioengegevens van 6500 mensen.

De Britse belastingdienst HMRC moest deze week voor de zevende keer door het stof nadat bekend werd dat de dienst opnieuw onzorgvuldig met vertrouwelijke informatie is omgesprongen. Naar nu blijkt, verloor de HMRC in september een datatape met daarop namen, adressen, geboortedata, sofinummers en pensioengegevens van 6548 personen. De tape werd door een verzekeringsmaatschappij per koerier verstuurd, maar is nooit aangekomen bij de vestiging van de belastingdienst in het Welse Cardiff.

De organisatie komt al enige tijd in het nieuws wegens gegevensverlies. Afgelopen november verloor de dienst twee cd's met gegevens van de kinderbijslagadministratie. Het ging toen om de gegevens van circa 25 miljoen personen in ruim 7 miljoen huishoudens. Volgens een woordvoerder van HMRC zijn er in totaal zeven van dit soort incidenten geweest. Maar, voegt hij er aan toe, "het is erg onwaarschijnlijk dat onbevoegden de klantgegevens kan inzien, gezien de aard van het gegevensdrager. We nemen dit verlies echter bijzonder serieus en stellen alles in het werk om de datatape te achterhalen."

Aanvullende maatregelen

Volgens BBC News doet PricewaterhouseCoopers inmiddels een onafhankelijk onderzoek naar het gegevensverlies en heeft de belastingdienst aanvullende maatregelen getroffen om opslag en transport van vertrouwelijke data te beveiligen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan doet onze belastindienst het nog niet zo slecht!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.