Managed hosting door True

Dataverlies kost gemiddeld ruim 6 miljoen

Dit artikel delen:
hacker beveiliging security

In Amerika zijn bedrijven gemiddeld 6,3 miljoen dollar kwijt nadat ze te maken kregen met verlies, diefstal of misbruik van bedrijfsgegevens. Dat is een toename van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Recent onderzoek wijst dat uit.

De kosten van gegevensverlies nemen gestaag toe. Per verloren record betaalden bedrijven in 2007 gemiddeld 197 dollar. In totaal komen de gemiddelde kosten per incident daarmee uit op een slordige 6,3 miljoen dollar (4,2 miljoen euro). Dat is een toename van 8 procent ten opzichte van een jaar daarvoor en een toename van maar liefst 43 procent vergeleken met 2005. Dat schrijft het Amerikaanse Ponemon Institute in zijn jaarlijkse vergelijkingsrapport.

Inkomstenderving

Tweederde van de kosten van gegevensverlies schrijven de bedrijven toe aan inkomstenderving. Een jaar geleden was 54 procent van de totale kosten terug te voeren op verlies aan inkomsten. De onderzoekers becijferden dat de omzet gemiddeld met meer dan 30 procent afneemt na een incident. Ze kwamen er bovendien achter dat externe partijen, zoals uitbestedingspartners, freelancers en consultants steeds vaker het dataverlies veroorzaken. Vier van elke tien gevallen zouden de schuld van externen zijn. In 2006 was dat nog drie op de tien.

Encryptie

De overige kosten van gegevensverlies namen in het laatste jaar 15 procent af. Hieronder verstaan de onderzoekers onder andere de kosten voor het uitzoeken van de toedracht en het informeren en compenseren van gedupeerden. Hieruit zou blijken dat veel bedrijven hebben geleerd van eerdere incidenten. Het gebruik van encryptietechnologie en oplossingen voor data loss prevention (DLP) neemt een vlucht nadat bedrijven te maken kregen met verlies, diefstal of misbruik van belangrijke gegevens.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-28T11:40:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.