'Nog nooit zoveel spam als in 2007'

Dit artikel delen:

Verreweg het grootste deel van alle verzonden e-mails bestond in 2007 uit spam. Volgens CleanPort, dat het spampercentage in Nederland meet, was 96% van de e-mails ongewenste reclame.

Bij het versturen van de berichten gingen spammers vaak in op actuele gebeurtenissen. ‘Ze hopen dat ontvangers het bericht daardoor gemakkelijker openen', aldus CleanPort. De aanslag op de Iraanse politica Benazir Buttho van vorige maand zou bijvoorbeeld een toename in het aantal spammails verzoorzaakt hebben.

Uit de metingen blijkt bovendien dat spam in 2007 veel verstuurd werd in een e-mailbijlage. Op die manier kunnen spamfilters omzeild worden. Slechts 0,2% van de e-mails bevatte virussen. Dat zou komen doordat virusmakers zich in 2007 meer richtten op internet.

Overigens was 2006 ook een recordjaar voor spammers. Toen bestond 91% van het totale e-mailverkeer uit spam. CleanPort verwacht dat de hoeveelheid elektronische reclame ook dit jaar zal stijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Slechts 0,2% van de e-mails bevatte virussen. Dat zou komen doordat virusmakers zich in 2007 meer richtten op internet."

Juist ... Virusmakers richten zich op Internet. Is email geen Internettoepassing dan? Email is net zo goed een internettoepassing als het web, MSN, VOIP, torrents, etc.

Ik heb 6170 spamberichten ontvangen in de laatste 30 dagen :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-04T14:05:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.