Managed hosting door True

XS4all bekostigt internet-hoogleraar TU Delft

Dit artikel delen:

XS4all betaalt de aanstelling van een parttime-hoogleraar aan de TU Delft om onderzoek te leiden naar de beveiliging en privacy van internetgebruikers. De eerste hoogleraar op deze post wordt de Amerikaan Milton Mueller.

Internetprovider XS4All heeft een leerstoel voor drie jaar in het leven geroepen bij de TU Delft. De nadruk van het onderzoek komt te liggen op de veiligheid en privacy van internetgebruikers, met een speciale focus op mobiel internet. De eerste hoogleraar op deze post wordt de Amerikaan Milton Mueller van de iSchool (School of Information Studies) van Syracuse University. Zijn parttime aanstelling ging in per 1 januari 2008.

"De aanstelling van Mueller geeft ons de gelegenheid ons onderwijs en onderzoek op het gebied van internetbeheer en veiligheid en privacy bij mobiel internet verder te versterken", aldus Harry Bouwman, hoofd sectie ICT bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management, waar de leerstoel wordt gevestigd. "Diefstal van identiteit, spam, phishing en andere illegale praktijken maken duidelijk dat internetveiligheid de aandacht van onderzoekers kan gebruiken."

Mueller

Mueller is schrijver van Ruling the Root: Internet Governance and the Taming of Cyberspace (MIT Press, 2002) en Universal Service: Competition, Interconnection and Monopoly in the Making of the American Telephone System (MIT Press, 1997). Hij zit in de redactieraad van Telecommunications Policy, The Information Society, en Info: the journal of policy, regulation and strategy for telecommunication, information and media. Daarnaast maakt hij deel uit van het Internet Governance Project, een interdisciplinair samenwerkingsverband van onderzoekers op het gebied van internetbeheer en -beleid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.