Staatssecretaris wil extra toets chipkaart

Dit artikel delen:

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer wil alsnog een onafhankelijke toets voor het onderzoek naar de beveiliging van de ov-chipkaart. Dat meldde zij vandaag aan de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer meldde dinsdag aan de Tweede Kamer alsnog een onafhankelijke toets te willen voor het onderzoek naar de beveiliging van de ov-chipkaart.

Huizinga had eerder gezegd te willen wachten op de TNO-bevindingen die eind februari worden verwacht. Op die beslissing kwam veel kritiek, onder andere van de Consumentenbond, die eiste dat Huizinga zelf een onafhankelijk onderzoek zou instellen.

Onderzoekers Karsten Nohl en Henryk Plötz maakten eind december bekend maakten dat ze het versleutelingsalgoritme van een bepaald type rfid-chip van NXP konden kraken. Naar aanleiding daarvan heeft Trans Link Systems aan TNO gevraagd een spoedonderzoek uit te voeren naar de beveiliging van de ov-chipkaart, die gebruik maakt van deze Mifare Classic-chip.

Trans Link Systems
Trans Link Systems is opgericht door de vijf grootste OV-bedrijven om één elektronisch betaalsysteem in het Nederlandse openbaar vervoer te realiseren: de OV-chipkaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tja, dat is uitsluitend mosterd na de maaltijd. Aangezien duidelijk aangetoond is dat het zo lek als een mandje is, zou een dergelijk onderzoek geen enkele meerwaarde hebben en slechts meer verspilling van onze belastingcenten betekenen.

Het feit dat zo'n onderzoek echter nooit eerder heeft plaatsgevonden is veel kwalijker. Laat de staatssecretaris daar verantwoordelijk voor nemen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-15T16:22:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.