Managed hosting door True

Britse banken dringen klanten RFID-betaalpas op

Dit artikel delen:

Volgens de Britse nieuwswebsite The Register laten een aantal Britse banken hun klanten ongevraagd meedoen aan een proef met contactloze rfid-betaalkaarten, zelfs als ze daar bezwaar tegen maken.

De Britse nieuwswebsite The Register schrijft dat een aantal Britse banken (waaronder Halifax en Barclays) hun klanten ongevraagd contactloze rfid-betaalkaarten opsturen als vervanging van hun oude kaarten. Het gaat om een proef met een betaalmethode die is ontwikkeld door Visa. Met PayWave kunnen klanten kleine bedragen afrekenen zonder een pincode in te voeren. Zwaaien met de kaart is voldoende.

Ongevraagd

Een lezer van The Register liet de redactie van de website weten dat hij ongevraagd een rfid-pas opgestuurd had gekregen. Lezer Pete wierp de zwaaikaart in de prullenbak na hem in stukjes geknipt te hebben, omdat hij ‘geen gebruik wilde maken van deze onveilig klinkende dienst.'

Betaalautomaat slikt pas in

Een paar maanden later was Pete het incident al weer vergeten, maar schrok zich een hoedje toen een betaalautomaat zijn normale pas opeens inslikte. Na wat uitzoekwerk concludeerde het bankpersoneel dat zijn oude kaart ongeldig was geworden, omdat hij immers een nieuwe had ontvangen, met rfid-functionaliteit. Na een hoop stampij te hebben gemaakt heeft Pete nu eindelijk een nieuwe pas gekregen, zonder rfid.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-29T11:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.