Managed hosting door True

Banken sluiten besmette klanten af van webdienst

Dit artikel delen:

Rabobank, Postbank en ABN AMRO hebben de afgelopen maanden klanten afgesloten van internetbankieren omdat hun computers gemanipuleerd zijn door webcriminelen.

Volgens Het Parool meldt de Rabobank dat enkele tientallen klanten van de webdienst voor internetbankieren zijn afgesloten. Ook de Postbank en ABN AMRO sloten de afgelopen maanden klanten af van de webdienst voor internetbankieren omdat hun computers besmet zijn met virussen, waardoor criminelen transacties kunnen doen en rekeningen kunnen leegplukken. De klanten zijn gesommeerd om de beveiliging van hun computer te verbeteren.

De Rabobank spoort de fraude op door het berichtenverkeer tussen de pc en de bank te analyseren. Daaruit kan worden opgemaakt of de computers van de klanten van de bank virussen bevatten en of er fraude wordt gepleegd. De bank laat weten dat bij dit onderzoek de privacyregels niet worden geschonden.

De Rabobank is verder voorzichtig in de informatievoorziening over de fraude. Wel geeft de bank een samenvatting van de werkwijze van de criminelen. De webcriminelen plaatsen via internet een virus op de computer van de klant van de bank. Wanneer de gebruiker gaat internetbankieren en een betalingsopdracht geeft, komt het virus in actie. Het plaatst een extra overboeking naar een bankrekening van de criminelen.

Hoeveel klanten van de Postbank en ABN AMRO niet meer elektronisch kunnen bankieren is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goede actie van deze banken; hoe veiliger de klant, hoe veiliger hun geld online wordt beheerd. Klasse!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-04T10:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.