Postini beveiligt Google Apps

Dit artikel delen:
hacker beveiliging security

Google voegt een aantal beveiligings- en beheerproducten toe aan Google Apps. De beveiliging van onder andere Gmail, Gtalk en Google Agenda is ontwikkeld door Postini, dat vorig jaar door Google werd overgenomen. De producten zijn ook beschikbaar voor concurrerende mailprogramma's.

Googles kantoortoepassingenpakket Apps is uitgebreid met een aantal beveiligings- en beheerproducten die zijn ontwikkeld door Postini. Dat bedrijf werd in 2007 door Google ingelijfd. Het gaat om berichtfiltering, encryptie en archivering voor zakelijke gebruik.

Met de toevoeging van de beheer- en beveiligingsproducten zegt Google te voldoen aan de groeiende eisen aan veiligheid en compliance. Zo kunnen gebruikers uitgaande e-mailberichten filteren op bedrijfsgevoelige informatie. Dat moet bijvoorbeeld identiteitsdiefstal of openbaarmaking van persoonlijke klantgegevens voorkomen. Ook ontwikkelde Postini een toepassing voor data-archivering van e-mail. Hierbij legde het bedrijf de nadruk op een snelle en eenvoudige zoekfunctie. Zo moeten bedrijven kunnen voldoen aan de nieuwe regels voor berichtenopslag.

Google hoopt dat door de nieuwe toevoegingen bedrijven het beveiligingsvraagstuk niet langer als een reden zien om geen online applicaties te gebruiken.

Concurrenten

De Google-Postini beveiligingsdienst voor e-mail kan ook afzonderlijk worden afgenomen en is compatibel met mailprogramma's van concurrenten zoals IBM's Lotus Notes en Microsofts Windows Exchange.

Google nam beveiliger Postini in september 2007 voor 625 miljoen dollar over. Het bedrijf uit Mountain View zegt dat inmiddels een half miljoen bedrijven gebruik maakt van het Apps-pakket. Volgens de zoekreus schrijven dagelijks tweeduizend nieuwe bedrijven zich in voor gebruik van het pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-06T11:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.