Managed hosting door True

Microsoft erkent 'obscene' hacker niet

 

De ontdekker van een lek in Microsoft Office 2003 is een eervolle vermelding in een security bulletin misgelopen. De naam van de hacker is obsceen, verklaart Microsoft.

De hacker die een recent lek ontdekte in Microsoft Office 2003 krijgt geen eervolle vermelding van Microsoft. Een woordvoerder van de softwareproducent zegt op de Engelse website InfoWorld dat de naam van de hacker door anderen als een belediging kan worden opgevat.

De naam van de hacker die het lek vond is Chujwamwdupe. ‘Chuj wam w dupe' is Pools voor anale sex. Een Poolse medewerker van Microsoft herkende de naam van de hacker. Het bedrijf besloot daarom de eer toe te kennen aan iDefense. Dit bedrijf meldde het lek "wel op een verantwoordelijke wijze", aldus Microsoft.

Code

De hacker zette gisteren namelijk code online waarmee het lek misbruikt kan worden. Volgens beveiligingsexperts had hij dit niet gedaan als Microsoft de hacker een eervolle vermelding had gegeven.

Ontdekkers van een lek in een Microsoft-product worden niet betaald door Microsoft. Zij worden normaal gesproken vermeld in het security-bulletin dat Microsoft uitstuurt zodra die komt met een patch.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2351646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Hoe iemand zich noemt, zegt meer over hemzelf dan over het werk dat hij verricht.
Microsoft - Hacker 1-0

Je hebt gelijk, Pipo ...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.