Managed hosting door True

VS vermindert internet-verbindingen overheid

Dit artikel delen:

Beveiliging is niet alleen een kwestie van deuren en ramen op slot doen, maar ook van niet te veel van die 'ingangen' hebben. De Amerikaanse overheid wil nu het aantal eigen internet-gateways terugdringen van de huidige ruim 4000 naar 50.

De regering van de Verenigde Staten voert nu een ingrijpend project door om het aantal verbindingen van enkele overheidsinstanties met het internet terug te dringen van de huidige ongeveer 4000 naar slechts 50 stuks. Het gaat specifiek om de civiele overheidstakken, die van oudsher minder strenge beveiliging hebben dan bijvoorbeeld de militaire instanties. Het handjevol geconsolideerde internet-gateways is dan sterk beveiligd en wordt streng in de gaten gehouden.

Deadline

Dit project, Trusted Internet Connection (TIC), heeft een strakke deadline opgelegd aan de civiele overheidsinstanties; zij moeten voor 30 juni hun netwerken herzien om aanzienlijk minder internet-verbindingen te hebben. TIC is in november vorig jaar ingezet. Instanties die geen aanzienlijke vermindering halen, krijgen voortaan internet-toegang via een ander overheidsorgaan wat dan achter één van de streng beveiligde 50 gateways hangt.

Dit plan leefde al langer binnen de Amerikaanse overheid, maar die miste tot op heden de wil - of drang - om deze wildgroei aan te pakken. "We hadden dit veel eerder moeten doen, maar er was niet de noodzaak die er nu is", erkent voormalig beveiligingsadviseur van het Witte Huis Howard Schmidt. Recent zijn er echter nogal wat cyberaanvallen geweest op overheden, waaronder ook die van de VS. De boosdoeners zouden onder meer in China schuilen, of zelfs de Chinese overheid zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-21T11:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.